20/3/2022

SignCircle Network – 5 todellista hyötyä pelaajalle

SignCircle Network – 5 todellista hyötyä pelaajalle

SignCircle Network -sovellus on luotu auttamaan pelaajia rakentamaan omaa pelaajauraansa lisäämällä vaihtoehtoja seuraavan sopimuksen etsimiseen, sekä helpottamalla oman nimen esiin tuomista joukkueiden silmille. Tässä kirjoituksessa avaamme hieman, miksi pelaajan kannattaa liittyä Networkiin.

Pelaajat hyötyvät sovelluksesta viidellä tavalla:

  1. 1. Sopimuksen keston läpinäkyvyys
  2. 2. Oman nimen esiintuominen
  3. 3. Joukkueiden rostereiden tarkastelu
  4. 4. Pelivideoiden lataaminen
  5. 5. Yhteydenotto joukkueisiin

1. Sopimuksesi keston läpinäkyvyys

Sopimusten kestot ovat tällä hetkellä aika lailla kiven alla. Vaikka joukkueet tiedottavat tehdyistä sopimuksista ja niiden kestoista ihan määräysten mukaisesti, ei näitä tietoja kerätä mihinkään. Tämä johtaa siihen, että pelaajasopimusten kesto on pimennossa muilta joukkueilta, tai niitä saa kaivella uutisarkistoista tuntien ajan. Riskinä on myös se, että joukkueiden managerit ja valmentajat olettavat pelaajan olevan pitkässä sopimuksessa, vaikka pelaaja vapautuisikin kauden päätyttyä.

Network on rakennettu juuri näiden virheiden korjaamiseksi. Pelaajat pystyvät nyt itse pitämään huolta siitä, että joukkueet tietävät sopimuksesi keston. Networkin käyttäjänä pelaaja pystyy rakentamaan itselleen pelaajakortin, johon merkataan monien muiden asioiden lisäksi nykyinen joukkue, sopimuksen kesto, sekä vapaa kuvaus, johon pelaaja voi avata seuraavan kauden tilannettaan.

SignCircle Network player card
Pelaaja voi täyttää sopimuksen keston suoraan pelaajakortille. Tämä tieto näkyy joukkueille myös listanäkymässä.

2. Oman nimen esiintuominen

”Make Your Name” on tunnuslause, joka näkyy myös SignCircle Networkin logossa. Haluamme auttaa pelaajia rakentamaan urapolkuaan helpommin kuin ennen. Tämä perustuu siihen, että keräämme joukkueet ja pelaajat samalle alustalle kommunikoimaan ja etsimään täydellistä seuraavaa kohdetta ja sopimusta seuraavalle kaudelle.

Pelaaja täyttää alustalle rekisteröityessään oman pelaajakortin, joka rakennetaan käytännössä samalla tavalla kuin CV työelämässä. Tämä CV on vain räätälöity ammattiurheiluun ja lajiin sopivaksi. Tällä kortilla pelaaja kertoo itsestään lajikohtaisia tietoja kuten pelipaikan, ulottuvuuden, pituuden ja kätisyyden. Kortille täytetään myös joukkuehistoria kauden ja sarjatason tarkkuudella. Kortille täytetään myös highlight- ja kokonaisia pelivideoita omien taitojen esittelyyn. Pelaaja täyttää myös oman tai yhteyshenkilönsä yhteystiedot kontaktointia varten.

Tämä kortti on joukkueiden rekrytointivastaavien silmillä vain muutamalla napinpainalluksella. Näin pystyt esittelemään pelitaitojasi myös kauden jälkeen, ja parannat mahdollisuuksiasi huippudiilin kirjoittamiseen.

3. Joukkueiden rostereiden tarkastelu

Kuten kohdassa 1 mainittiin, ovat sopimustiedot vaikeasta saatavilla. Tämä hankaloittaa paitsi managereiden pelaajahankintaa, myös pelaajien joukkuekartoitusta. Haluamme tuoda läpinäkyvyyttä sopimusten kestoihin, myös pelaajien joukkuehaun helpottamiseksi.

SignCircle Networkissa näet joukkueiden tämänhetkisen rosterin ja pelaajien sopimusten kestot. Näin pystyt kartoittamaan jo kauden aikana joukkueista mahdollisesti vapautuvia paikkoja. Joukkueet pystyvät myös ilmoittamaan joukkuekortillaan etsityt pelipaikat. Pelaaja pystyy järjestämään ja suodattamaan joukkuelistan sen mukaan, minkä pelipaikan pelaajia joukkue etsii.

SignCircle Network team card
Pelaajat voivat tarkastella joukkueiden rostereiden sopimuksen kestoja kauden aikana ja kartoittaa seuraavia mahdollisia kohteita.

4. Pelivideoiden lataaminen

Lentopallon sarjoissa pelataan tällä hetkellä niin paljon pelejä, ettei joukkueiden valmentajat tai managerit kerkeä hirveästi muiden sarjojen pelejä seuraamaan. Varsinkin Mestaruusliigan kolminkertainen sarja sitoo pelaajarekrystä vastaavat henkilöt keskittymään vuoronkauden ympäri omissa joukkueissaan.

Tämä johtaa siihen, että alasarjojen pelaajat eivät pysty antamaan näyttöjä ylemmälle sarjatasolle. Paljon potentiaalisia pelaajia jää täysin pimentoon, sillä pelejä videoidaan todella vähän tai sitten pelit laitetaan maksumuurin taakse. Käytännössä vain juniorimaajoukkue Kuortaneen Urheiluopiston 1-sarjajoukkue saa todellisen mahdollisuuden näkyä liigajoukkueiden silmissä, kun pelit videoidaan ja levitetään sisäisiä kanavia pitkin.

Me haluamme korjata tämän ja antaa yhtäläisen mahdollisuuden niille tavoitteellisille urheilijoille, jotka eivät juniorimaajoukkueeseen pääse/halua/pysty osallistumaan. SignCircle Network on loistava alusta levittää pelivideoita omista peleistään ja kertoa tekstimuodossa omasta roolista ja pelisuorituksista videolla. Videot kertovat managereille ja valmentajille kuitenkin paljon enemmän kuin pelkät tilastot.

SignCircle Network player card
Pelaaja voi täyttää pelaajakortille pelihistorian ja lajitietojen lisäksi pelivideoita (4 kpl), sekä highlight videoita (3kpl).

5. Yhteydenotto joukkueisiin

Joukkueiden rekrytointitavat vaihtelevat todella paljon. Toisilla joukkueilla valmentaja vastaa pelaajien scouttaamisesta ja yhteydenotosta, toisilla taas manageri hoitaa rosterin rakentamisen. Ja joillain joukkueilla käytäntö on jotain tältä väliltä tai jotain ihan muuta.

Pelaajana tämä voi aiheuttaa harmaita hiuksia, kun yritetään löytää oikean henkilön yhteystiedot pelipaikkaa kyseltäessä. Työmäärä pelkässä kontaktoinnissa voi olla monen tunnin ”turha” homma.

SignCircle Networkissä joukkue täyttää itse pelaajakontaktihenkilönsä yhteystiedot joukkuekortille, ja nämä yhteystiedot ovat vain muutaman napinpainalluksen takana. Löydät sovelluksesta siis yhteyshenkilön tiedot helposti ja nopeasti, ja näin voit laittaa aikasi johonkin hyödyllisempään, kuten itsesi markkinointiin timanttisella pelaajakortilla.

Networkin jäsenenä voit nyt kontaktoidessa kertoa pelaajakorttisi löytyvän Networkista, ja seurat pääsevät tietoihisi ja videoihisi käsiksi helposti. Rekryprosessi nopeutuu ja huippudiili on taskussa käden käänteessä!

Nämä viisi syytä ovat mielestämme ”no brainer” liittymiseen. Liittyminen ja sovelluksen rajaton käyttö on ilmaista koko vuoden 2022 ajan, joten rohkeasti vain korttia täyttämään! Rekisteröinti on nopeaa ja helppoa, eikä vaadi luottokortti- tai henkilötodistuksia.

Rekisteröityä voit osoitteessa https://network.signcircle.fi/

Tervetuloa Sisäpiiriin!

Tekstin kirjoittanut:
Team SignCircle
Team SignCircle
SignCircle on ryhmä suomalaisia urheilijoita ja urheilussa vaikuttavia henkilöitä, jotka haluavat tuoda uusia mahdollisuuksia joukkueurheilun maailmaan.
info@signcircle.fi